Palóc gulyás

ganca

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg krumpli
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg disznóhús
  • 25 dkg marhahús
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 2 db erőleves kocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet kakukkfű
  • só, bors, köménymag, majoranna, pirospaprika


A kétféle húsból pörköltet készítünk a fűszerekkel: só, bors, majoranna, pirospaprika, köménymag, kakukkfű . A forró vízbe beletesszük a leveskockát, utána a zöldbabot, majd belevágjuk a kolbászt. Amikor a bab már félig megfőtt, hozzáadjuk a krumplit. Amikor a pörkölt kész, hozzáadjuk az elkészült leveshez. Rántást készítünk, amibe fokhagymát, pirospaprikát teszünk, felengedjük tejjel, majd ráöntjük a tejfölt és jól összeforraljuk.